Skip to main content

Grad Zagreb poziva sve zainteresirane s prebivalištem na području grada Zagreba da se priključe postrojbama civilne zaštite opće namjene. Zainteresirani se mogu javiti na adresu civilna.zastita@zagreb.hr

Uključite li se u civilnu zaštitu Grada Zagreba bolje ćete se upoznati s rizicima i opasnostima koje prijete gradu i gra- đanima te ćete se educirati kako najbolje možete pomoći sebi, svojoj obitelji, susjedima i prijateljima.

Svaki građanin dužan je brinuti se za svoju osobnu sigurnost i zaštitu te provoditi mjere osobne i uzajamne zaštite te je pozvan sudjelovati u aktivnostima sustava civilne zaštite.

Postrojbe civilne zaštite opće namjene organizirane su po gradskim četvrtima Grada Zagreba i popunjavaju se raspoređivanjem vojnih obveznika i drugih zainteresiranih građana tako da se građani pozovu na intervju, obavijeste o pravima i obvezama u vezi s rasporedom u postrojbe, utvrdi im se raspored i utemelji evidencijski karton pripadnika postrojbe. Raspoređeni pripadnici uvode se u evidenciju obveznika civilne zaštite.

Zagreb.hr